Voorstelling van onze wandelclub

 

Oudenaarde is de parel in de Vlaamse Ardennen met een schat aan bezienswaardigheden en omringd door ontelbaar natuurschoon. Een wandelparadijs sinds oudsher, gekend en geliefd door de natuurminner.

 

Wandelclub Hanske de Krijger - genoemd naar de stadswachter die sinds 1530 boven op het stadhuis uitkijkt over het mooie landschap - is ontstaan in 1978 in de schoot van het toenmalige stadsbestuur, en sinds 14 juni 1989 is onze wandelclub aangesloten bij de wandelfederatie Wandelsport Vlaanderen.

Ons aansluitingsnummer is 3 233. Wandelsport Vlaanderen is de grootste Vlaamse officieel erkende wandelfederatie waar een 400-tal verenigingen bij zijn aangesloten.

Na vele jaren is Hanske groot geworden. Hanske is gegroeid tot een club van meer dan 850 leden, die actief deelnemen aan wandelorganisaties over het gehele land.


Wat doet wandelclub Hanske de Krijger ?

 

Wandelclub Hanske de Krijger Oudenaarde organiseert jaarlijks 9 eigen wandeltochten, met als hoogtepunt de wisselbekertocht de "Ronde van Vlaanderen voor Wandelaars". Daarnaast worden er tal van nevenactiviteiten georganiseerd zoals busreizen naar wandeltochten, tochten wandelen met vergoeding, een 8-daagse buitenlandse zomerreis, het Sinterklaasfeest met bijhorende gratis koffietafel voor alle leden en een Clubfeest met een heerlijk en prachtig verzorgd eetfestijn, waarbij de verdienstelijke leden worden gehuldigd en de behaalde trofeeën verdeeld.

 

Verder werken we actief mee aan samenwerkingsverbanden, zoals de Biergordel en de Vier Kunststedentrofee.

 

Als referenties vermelden wij graag en met trots de organisatie van zowel de Provinciale en Nationale Wandeldag, die elk op hun beurt een succes waren.

 

In 2011 organiseerde onze wandelclub Hanske de Krijger voor de 2e maal in zijn bestaan de Nationale Wandeldag, met maar liefst 6.645 deelnemers.

Lid worden ?

         Klik hier

Onze

Nieuwsbrief

in je mailbox ?

Klik hier

Waarom wandelen bij wandelclub Hanske de Krijger ?

 

Gezondheid is ons kostbaarste bezit. Daarom moeten wij er alles aan doen om ze te behouden. Belangrijk is het evenwicht te vinden tussen werken, rust en ontspanning.
Wandelen is een gezonde, prettige, goedkope en sociale vrijetijdsbesteding, dé volkssport bij uitstek voor jong en oud, arm en rijk, voor validen en mindervaliden.
Men wandelt waar men wil, zoveel men wil, zo dikwijls men wil en vanaf wanneer men wil.

De omlopen zijn zo uitgestippeld dat we enkel rustige wegen, veldwegen en wandelpaden aandoen. Neem hierbij dat we bij de meeste tochten vele privé-domeinen betreden. Al wandelend her en der komen we dus regelmatig in een andere omgeving waar we niet met de auto kunnen komen. Het zal je verbazen hoeveel ongekende plekjes je in je onmiddellijke omgeving zult ontdekken.

 

Tevens bieden wij op 4 van onze eigen organisaties ook GPS-wandeltochten aan. Er is telkens keuze uit omlopen van 8 of 16 km. Deze omlopen zijn verschillend van de gewone bepijlde omlopen.

Bij aanvang van de wandeltocht wordt de omloop via bluetooth op uw GPS-toestel overgezet. Wij verlenen steeds de gepaste technische ondersteuning bij aanvang van uw GPS-wandelomloop.

Probeer zeker ook eens deze nieuwste trend in het wandelgebeuren.

 

Wees gerust, na een verkwikkende wandeling kom je terug als een herboren mens. Daarom is de wandelsport de ideale oplossing !


Waar wandelen we ?

 

De jaarlijkse wandelkalender "Walking in Belgium", die je gratis wordt aangeboden als je lid wordt van onze wandelclub, bied je een overzicht van alle wandelingen in gans België. Het is een praktische en eenvoudige leidraad bij het uitkiezen van je wandeltochten. Tevens bieden wij onze leden 3-maandelijks een voorkeurkalender aan van die tochten die wij als club aanraden. Dit zijn veelal wisselbekertochten (voor deze wisselbekertochten krijgt de club punten toegekend op basis van het aantal deelnemers op deze tocht), maar ook tochten van bevriende clubs, al dan niet uit de regio.

Deze handig uitneembare voorkeurkalender kan je in elke editie van ons clubblad terugvinden. Ons clubblad ontvang je 3-maandelijks gratis bij je lidmaatschap.

 

De meeste wandeltochten worden georganiseerd in de weekends, maar de trend van midweek-tochten zet zich steeds verder door. Wandelen in clubverband kan je dus ook gewoon tijdens de week.


Hoe inschrijven voor een wandeltocht ?

 

Je schrijft je in door een bijdrage te betalen waarna je een kaart ontvangt, bestaande uit 2 afscheurbare luiken. Beide luiken dienen volledig te worden ingevuld. De strook "inschrijving" wordt gedeponeerd in de bus die staat opgesteld bij de startplaats. De strook "controle" houden we bij ons, en laten we bij elke controlepost afstempelen, als bewijs van de gestapte kilometers. Na de wandeling kan men na voorlegging van de controlekaart een stempel verkrijgen in het persoonlijk wandelboekje.
Dit wandelboekje krijgt men gratis bij het lidmaatschap van onze club, en is een prachtig souvenir van de gewandelde tochten.


Praktische info :

 

De weg naar de startplaats van een wandeling wordt aangeduid door marspijlen. De rood-witte pijlen met de vermelding "MARS" leiden je probleemloos naar de startplaats.
Het start- en einduur van de inschrijving voor de wandeltochten staat vermeld in de Walking in Belgium. Hou er echter wel rekening mee dat er voor de langere afstanden vroeger dient vertrokken te worden dan voor de kortere afstanden.

Er is op elke wandeltocht de vrije keuze tussen verschillende afstanden, meestal ca. 7, 14, 21 maar dikwijls ook 30, 40 en zelfs 50 tot 60 km. Alle parcours zijn steeds uitgepijld, de pijlen zijn eigen aan de organiserende wandelclub en worden op duidelijk zichtbare plaatsen aangebracht, en leiden je probleemloos terug naar de aankomstplaats.


Hoe lid worden van Wandelclub Hanske de Krijger ?

 

Overtuigd ?

Wanneer je de vele voordelen van het lidmaatschap wenst te ontdekken en toe te treden tot onze bloeiende wandelclub, klik dan hier.

 

 

Hanske de Krijger wenst je alvast veel wandelplezier !

Info over

lidmaatschap

Wandelclub
Hanske de Krijger
Oudenaarde vzw

Wie is Wandelclub Hanske de Krijger ?