Een eigen organisatie !

Wandel Mee Dag - Oudenaarde Wandelt

Zaterdag 11 november 2017

Start info :

 

Evenementenhall De Qubus

Lindestraat te Oudenaarde

 

Met de wagen :

via de N60 Ronse-Oudenaarde-Gent.

De marspijlen volgen.

 

Met het openbaar vervoer :

NMBS-station Oudenaarde op 500 m van de start.

De wandelpijlen volgen.

Lid worden ?

         Klik hier

Onze

Nieuwsbrief

in je mailbox ?

Klik hier

Gratis

stuk fruit

voor elke

deelnemer !

Afstanden :

 

Starturen :

 

 

Deelname :

 

 

 

Parcoursinfo :

5 - 10 - 15 en 20 km

 

van 7u30 tot 15u

Aankomst dient bereikt te worden vóór 18u

 

€ 1,10 voor clubleden

€ 1,50 voor niet-clubleden

Gratis voor kinderen onder de 12 jaar

 

Jurgen Vercouter - 0477 71 75 51

Met 2 GPS-

wandelroutes !

8 en 16 km

Een deel van de opbrengst
van deze wandeltocht wordt
geschonken aan het
plaatselijk 11-11-11 comité.

Met medewerking van

Leden die op deze dag hun lidgeld vernieuwen + nieuwe leden ontvangen
GRATIS een verse pannenkoek, een geurige kop koffie en een

gratis zakagenda !

Deze tocht is dé gelegenheid om uw lidmaatschap te vernieuwen, want de nieuwe lidkaarten en het wandelboek 'Walking in Belgium' zijn beschikbaar !

Meer foto's van onze tochten : klik hier

Rustposten :

 

Gebouwen RVT De Meerspoort te Oudenaarde en Zaal Rozenhof te Petegem.

 

 

 

Parcoursbeschrijving :

 

Op zaterdag 11 november hebben we terug te Oudenaarde in de goed uitgeruste zaal Qubus onze Wandel mee dag. Een ideale dag om kennis te maken met de wandelsport maar ook voor de geoefende wandelaar een niet te versmaden wandeldag.

We vertrekken uit de zaal Qubus die centraal gelegen is nabij het station van Oudenaarde, zodra we uit het industriegebied zijn waar de startzaal gelegen is gaan we richting Kerkkouter een rustige wijk in deelgemeente Bevere.

 

Van daar uit gaan we via kerkwegels naar Huttegem, daar is een eerste splitsing waar de kleinste afstand ons gaat verlaten. Zij gaan richting de Meerspoort het grote rust en verzorgingstehuis van stad Oudenaarde waar voor de eerste maal een rustpost is voorzien. De andere afstanden gaan richting de Donkvijver, we volgen de rustige kant van deze grote vijver.

 

Voorbij de parking een tweede splitsing, de 10 km gaat hier verder de vijver volgen en dan ook naar de Meerspoort voor hun rustpost. De andere afstanden gaan nu verder richting Petegem een deelgemeente van Wortegem-Petegem waar zij hun eerste rust en controleplaats hebben in zaal het Rozenhof.

 

Als we wat aangesterkt zijn kunnen de grotere afstanden, de 21 en 24 km hier een mooie lus maken. We volgen namelijk enkele kerkwegels in het rustige Petegem en na het dwarsen van de weg Oudenaarde - Kerkhove gaan we naar de Schelde toe. We zien hier het uitgestrekte golfterrein en gaan dan richting de abdij van Beaulieu. Van hier af is het niet ver mee voor de tweede rust in het Rozenhof.

 

Na deze stop gaan we nu samen met de 15 km en 18 km via enkele veldwegen terug naar de Schelde, vandaar volgen we een wandelroute langs het natuurgebied de langekouters of langemeersen. Dit waren vroeger de overstromingsgebieden van de Schelde en is nu nog altijd een zeer rustig gebied, ideaal om te bewandelen.

Als we ter hoogte zijn van de Donkvijver gaan we nu via een tunnel onder de drukke weg en komen we direct terecht aan de andere kant van de vijver die we nu gaan verkennen. Vanaf daar gaan we nu ook naar de rustplaats de Meerspoort voor onze laatste rust.

 

Na de Meerspoort gaan we richting Stad Oudenaarde, hier hebben we terug een splitsing. Enkele afstanden gaan via de Sint-Walburgakerk richting de markt van Oudenaarde en vandaar naar het park Liedts en de volkstuinen. De andere afstanden gaan bij de splitsing de brug nemen over de Schelde en gaan via abdij Maagdendale waar de kunstacademie van Oudenaarde is gevestigd naar de andere kerk van Oudenaarde, namelijk “Pamele”. We gaan dan naar de jachthaven en zo langs de oevers van de Schelde naar de voetgangersbrug die gelegen is naast brouwerij Liefmans.

Zo komen we ook aan het stadspark Liedts en zijn we hier weer samen met de andere afstanden. Met hem gaan we nu richting station van Oudenaarde en dan terug naar de start en aankomstzaal de Qubus. Ook dit jaar terug een wandeling die we kunnen aanraden voor iedereen!

Parcoursbouwer : Jurgen • GPS parcoursbouwer : Chris

 

 

Wandelblad :

 

Hieronder vind je het wandelblad om mee te nemen op de tocht met alle nuttige info.

Wandelclub
Hanske de Krijger
Oudenaarde vzw