Een eigen organisatie !

Ronde van Vlaanderen voor Wandelaars

Zondag 12 augustus 2018

Start info :

 

Evenementenhall De Qubus

Lindestraat 45 te Oudenaarde - RUIME PARKING !

 

Met de wagen :

via de N60 Gent-Oudenaarde-Ronse.

De marspijlen volgen.

 

Met het openbaar vervoer :

NMBS-station Oudenaarde op 600 m van de start.

De wandelpijlen volgen.

Afstanden :

 

Starturen :

 

 

Deelname :

 

 

 

Info :

5 - 11 - 17 - 21 - 27 - 35 en 42 km

 

van 6u30 tot 15u

Aankomst dient bereikt te zijn vóór 17u30

 

€ 1,10 voor clubleden

€ 1,50 voor niet-clubleden

Gratis voor kinderen onder de 12 jaar

 

info@hanskedekrijger.be

• Parcoursinfo : Daniël Deman - 056 64 93 05

Lid worden ?

         Klik hier

Onze

Nieuwsbrief

in je mailbox ?

Klik hier

Met 2 GPS-

wandelroutes !

8 en 16 km

Gelieve zelf uw GPS-toestel mee te brengen. Het parcours wordt ter plaatse op uw toestel overgezet.

Alle nodige instructies, introductie en info over GPS-wandelen zijn verkrijgbaar bij ervaren GPS-gebruikers.

OUDENAARDE, BIERSTAD bij uitstek !

 

ADRIAEN BROUWER bieren en ENAME-abdijbieren

 

Streekspecialiteiten

WalkOn-Vayamundotocht

Ook dit jaar maakt deze tocht deel uit van het wandelcriterium WalkON-VAYAMUNDO.

Vraag uw stempelkaart en stempel en spaar mee voor mooie prijzen. Er zijn ook prijzen te winnen de dag zelf van de wandeling.

ZEKER DOEN ! HET LOONT DE MOEITE !

 

Het WalkOn-label staat garant voor een kwaliteitsvolle wandeling met respect voor de natuur langs talrijke toeristische trekpleisters. Je ontdekt er lokale streekproducten. Op de wandeling gaat er extra aandacht naar jonge gezinnen en andersvaliden.

NIEUW !

De Halve

Marathon

 

Beleef wandelend de finale van de echte Ronde !

Onze GRATIS shuttledienst brengt u vanaf 7u00 tot 11u00

vanuit de Qubus naar de voet van de Kwaremont om vanaf

daar de Paterberg en de Koppenberg te beklimmen.

Ontdek OUDENAARDE, parel van de Vlaamse Ardennen, stad vol natuur en cultuur

Onze natuur in zijn volle pracht

 

Oudenaarde “de parel van de Vlaamse Ardennen”, op de grens tussen het glooiend landschap en het Vlaamse vlakke land. De Schelde speelt scheidsrechter tussen beide landschappen. Prachtige vergezichten met bulten en heuvels gekend van de Ronde van Vlaanderen. Prachtig ongeschonden natuurschoon doen menig wandelliefhebber watertanden.

Onze monumenten,

een schat aan historische cultuur

 

Als tweede monumentenstad van Oost-Vlaanderen biedt Oudenaarde een waaier aan historische gebouwen, met als absolute topper het prachtige Stadhuis.

 

Op een boogscheut hiervandaan kunt u de monumentale Sint Walburgakerk, de O.L. Vrouw van Pamelekerk, de Boudewijntoren, het huis de Lalaing, de abdij Maagdendale en talrijke andere gebouwen met een verhaal gaan bewonderen.

Dé wandelklassieker

van de Vlaamse

Ardennen !

Gratis versnapering

(zolang de voorraad strekt)

Trofee voor groepen

(minstens 20 deelnemers)

UITREIKING OM 16u IN DE QUBUS

m.m.v.

Meer foto's van onze tochten : klik hier

Rustposten :

 

Leupegem, Melden, Kwaremont.

 

 

 

Parcoursbeschrijving :

 

Alle afstanden gaan kort naar en door het Liedtspark. De 5km gaat over de Markt terug naar de startzaal en doen onderweg enkele monumenten van ons Oudenaards patrimonium aan.

De andere afstanden steken na het park de voetgangersbrug over, en wandelen langs de jachthaven. Eventjes gaan we door het Spei, gaan dan door de tunnel en bereiken al snel de rustpost te Leupegem.

De 17 km maakt hier een lus van een 6-tal km door kouters en door één van de bosjes die we terugvinden in de buurt van de Koppenberg.

De 35 en 42 km trekken in datzelfde bos er van onder richting hun rustpost in Melden. Nu volgt een relatief lang stuk voor deze wandelaars door de kouters en langs een oude Scheldearm te Meerse. We stappen onverhard door het Heilbroek, en na enkele asfaltjes volgen nog meerdere onverharde wegen alvorens we aan onze eerste beklimming beginnen met name de Oude Kwaremont.

Ondertussen zijn de 21 en 27 km gestart te Kerkhove in de buurt van de Scheldebrug. Ze worden daar gebracht met busjes, zodat zij de échte finale van de Wielerronde van Vlaanderen kunnen bewandelen. Kerkhove is de enige West-Vlaamse gemeente waar de wielerronde nog voorbijkomt. Na een paar km moeten ook deze wandelaars de Oude Kwaremont op. Van een pittige start gesproken. Boven wacht gelukkig de rustpost.

De 27 en 42 km maken hier een mooie lus in en door het machtige Kluisbos. Daarbij komen we voorbij het monument van Karel van Wijnendaele, de stichter van de Wielerronde. Op de weg: De namen van de winnaars van Vlaanderens mooiste.

De 21 en 27 en 42 km trekken nu via enkele onverharde wegen naar de Paterberg. Na deze niet te onderschatten bult gaat het rustig aan en veelal dalend op gemakkelijk begaanbare wegen terug naar Melden. Enkel op het laatst bewandelen we enkele graswegen.

Goed uitgerust kunnen we nu de beklimming aanvatten van de reus van Melden, namelijk de Koppenberg! Elk op eigen tempo natuurlijk. Eenmaal boven gaat het opnieuw naar beneden en gaan we door bos. We pikken wat verder de 17 km op, en samen gaan we opnieuw naar de rustpost te Leupegem, waar we even op adem kunnen komen.

Vanaf nu is het resterende deel helemaal vlak. We wandelen namelijk langs de Schelde, wandelen door Paemele en de daaraan verbonden Abdij Maagdendale, en steken de hefbrug over.  Hier komen alle afstanden terug samen. We gaan langs de Grote Markt en door het centrum van onze mooie stad. Achter het station vinden we nog een laatste paadje en dan is het voorbij. Deze Ronde van Vlaanderen voor wandelaars zit er op. Deze tocht moet net als de wielerronde een monument worden, maar dan voor wandelaars.

 

Parcoursbouwer van dienst : Daniël

 

 

 

Wandelblad :

 

Hieronder vind je de wandelbladen terug, om mee te nemen op de tocht, met alle nuttige info.

Wandelclub
Hanske de Krijger
Oudenaarde vzw