Een eigen organisatie !

Oudenaarde in Kerstsfeer

Donderdag 26 december 2019

Start info :

 

Bernardustechnicum

Hoogstraat 20 te Oudenaarde

 

Met de wagen :

via de N60 Ronse-Oudenaarde-Gent.

De marspijlen volgen.

 

Met het openbaar vervoer :

NMBS-station van Oudenaarde op 400 m van de start.

De wandelpijlen volgen.

Afstanden :

 

Starturen :

 

 

Deelname :

 

 

 

Parcoursbouwer :

4 - 7 - 11 - 15 - 21 km

 

van 8u tot 17u

Aankomst dient bereikt te worden vóór 20u00

 

€ 1,50 voor clubleden

€ 2,00 voor niet-clubleden

Gratis voor kinderen onder de 12 jaar

 

Frans

Lid worden ?

         Klik hier

Onze

Nieuwsbrief

in je mailbox ?

Klik hier

Deze tocht telt mee voor de
Vierkunststedentrofee !

Sterk aanbevolen !

de tochten van de

VIERKUNSTSTEDENTROFEE 2019

• BRUGES BY NIGHT

• GENT BIJ NACHT

• OUDENAARDE IN KERSTSFEER

• KORTRIJK FEEËRIEK

Wie deelneemt aan minstens

3 van deze 4 tochten ontvangt een waardevol aandenken !!

Meer info : klik hier

Daar er bij deze wandeling ook flinke stukken natuur inzitten, komt een zaklamp als het donker is zeker van pas, alsmede een fluovestje.

GRATIS

'DREUPELKE'

voor elke

deelnemer !

Meer foto's van onze tochten : klik hier

Rustposten :

 

Leupegem en Etikhove.

 

 

 

Parcoursbeschrijving :

 

Met trots stel ik mijn eigen uitgestippelde kerstwandeling voor.

 

Alle afstanden starten in de Hoogstraat 20 in Oudenaarde.

 

Eerst en vooral gaan we onze vriend Adriaan Brouwer begroeten. Dan gaan we links de Nederstraat in tot aan het Tacambaroplein. Hier is de eerste splitsing en verlaten de 8 km en 15 km ons. Die maken een lusje en gaan via Gevaertsdreef, waar de vele gelijke huisjes ons herinneren aan de textielfabriek Gevaert, naar de Blekerijstraat. In deze straat werd het eerste maatwerkbedrijf van Vlaanderen opgestart, Werkplaats “De Vlaamse Ardennen”. In dit gebouw is nu de kerk van de “Christelijke Gemeenschap” gevestigd.

 

We vervolgen onze weg richting Sint-Jozefsplein. De Sint-Jozefkerk werd aan de erediensten onttrokken en wordt nu gebruikt als een cultuurzaal. De 4 km verlaat ons en gaat via de Schelde terug aansluiten bij de andere afstanden. De 11 km en 20 km gaan verder langs de spoorweg naar het oude stationsgebouw. We sluiten aan op het parcours van de 8 km en 15 km en wandelen verder richting Meerspoort om zo voor de rotonde van het museum Ronde van Vlaanderen richting Leupegem te wandelen. We steken dus de Schelde over en gaan via de trappen naar beneden, onder de spoorweg linksaf via het wandelpad naar Leupegem. Iets voorbij de kerk in Leupegem bereiken we onze eerste rustpost in het Sportkot.

 

Na een deugddoende verfrissing zetten we onze tocht verder richting spoorweg waar de 15 km en 20 km ons verlaten. Deze gaan een stijl pad omhoog om dan verder te klimmen in de Vlaamse Ardennendreef richting Kerzelare. Ze dalen de Ladeuzestraat af en zo komen we aan in Etikhove. Via een wandelpad passeren we het oude postgebouw en bereiken we onze 2de controlepost.

 

Na deze rustpost gaan we terug via een groot deel verharde weg en betonpad naar onze eerste controlepost in Leupegem. Onderweg houden we halt op de binnenkoer van de abdij van Maagdendaele waar de eerste bibliotheek van Oudenaarde was gevestigd. We wandelen verder langs de Schelde en komen voorbij de Paemelekerk. We stappen verder de ophaalbrug over en rechts van ons zien we het “huis de Lalaing” waar de Oudenaardse wandtapijten en andere kerkelijke gewaden en vaandels worden gerestaureerd. Daarnaast bevindt zich het gerechtsgebouw met aansluitend de gevangenis van Oudenaarde. We gaan via het Park Liedts met zijn kasteel waar nu het vrijzinnigen centrum Liedts is gehuisvest. De zoon van baron Liedts, die trouwde maar kinderloos bleef, schonk het kasteel en het park aan de stad Oudenaarde. We houden iets verder halt in de volkstuintjes waar we naar jaarlijkse gewoonte een “druppelke” mogen drinken geschonken door onze trouwe kerstwandelingsponsors, de familie De Vriendt (familie van Franske), waarvoor onze dank.

 

Via de Ravelijn komen we aan de oude brandweerkazerne en zo via de markt, waar onze trouwe Hanske de Krijger de wacht houdt over Oudenaarde, naderen we onze eindbestemming, het Bernardustechnicum.

 

Uw parcoursbouwer, Frans

Wandelblad :

 

Binnenkort kan je hier het wandelblad downloaden om mee te nemen op de tocht met alle nuttige info.

Wandelclub
Hanske de Krijger
Oudenaarde vzw