Een eigen organisatie !

Molentocht

Zaterdag 6 juni 2020

Start info :

 

KBO-school Mater

Matersplein 15 te Oudenaarde-Mater

(vlakbij de kerk)

 

Met de wagen :

via de N60 Ronse-Oudenaarde-Gent.

De marspijlen volgen.

Diverse water- en windmolens

langs het parcours !

Lid worden ?

         Klik hier

Onze

Nieuwsbrief

in je mailbox ?

Klik hier

Gratis

stuk fruit

voor elke

deelnemer !

Afstanden :

 

Starturen :

 

 

Deelname :

 

 

 

Parcoursinfo :

6 - 12 - 18 - 24 en 30 km

 

van 7u tot 15u

Aankomst dient bereikt te worden vóór 17u30

 

€ 1,50 voor clubleden

€ 2,00 voor niet-clubleden

Gratis voor kinderen onder de 12 jaar

 

Jurgen Vercouter - 0477 71 75 51

Deze tocht in één van de mooiste plekjes van onze Vlaamse Ardennen moet zeker op uw wandelagenda terug te vinden zijn !

VERGEET NIET : 4e tocht van onze spaarkaartaktie.

Meer foto's van onze tochten : klik hier

Rustposten :

 

De Kroon St.-Maria-Horebeke en De Wante Schorisse.

 

 

 

Parcoursbeschrijving :

 

De Molentocht gaat door in Mater de meest landelijke deelgemeente van Oudenaarde. Ideaal om te gaan wandelen want er zijn nog veel rustige wegen en heel wat kerkpaden. Juni is wat wandelen aangaat dan ook één van de mooiste maanden, grote kans op mooi weer, nog niet te warm zoals we de laatste jaren soms in de zomer hebben gehad maar een nog mooie groene frisse natuur die we zeker gaan ontdekken vanaf onze startplaats achter de kerk in het schooltje van Mater.

 

Alle afstanden vertrekken samen en we maken direct gebruikt van de kerkpaden. We gaan langs de mini brouwerij het “Smeske” richting de kleinste gemeente van Oost-Vlaanderen: Horebeke. De kleinere afstanden gaan naar de rustpost die gelegen is in de parochiezaal “De Kroon”. De wat grotere afstanden gaan nu richting de N8. Daar gaan we nu langs de zijkanten van de Varentberg (heuvel die nog regelmatig aangedaan wordt in de Vlaamse wielerklassiekers), waar we genieten van het uitzicht op die andere parel van de Vlaamse Ardennen, de gemeente Maarkedal met de vallei van de Maarkebeek.

 

Van daaruit vertrekken we nu naar de rustpost in één van de deelgemeenten van Maarkedal, met name Schorisse. Na een verdiende rust maken we hier een eerste lus richting het natuurgebied Burreken. Dit nog zeer eenzaam natuurgebied is echt een pareltje, geniet ervan. Na de lus gaan we terug richting Horebeke, waar we rondzwerven in deze mooie gemeente, op naar de stopplaats. Hier maken de grotere afstanden nog een lus richting Korsele. Dit is een gehucht van Horebeke ook wel de Geuzenhoek genaamd, één van de weinige plaatsen waar nog altijd een protestantse gemeenschap is. Ze hebben hun eigen charmante kerk en beschermde begraafplaats.

 

Na deze lus gaan we samen met alle andere afstanden terug richting Mater. We passeren de grotere en meer gekende Brouwerij Roman, de tweede brouwerij van Mater. Deze streek heeft ook nog enkele wind en watermolens vandaar de naam van deze wandeltocht: “Molentocht”. Daar gaan we natuurlijk ook langs, maar deze jaarlijkse tocht heeft het vooral van zijn mooie en rustige paden en zijn prachtige natuur.

 

 

 

Wandelblad :

 

Binnenkort kan je hier het wandelblad downloaden om mee te nemen op de tocht met alle nuttige info.

Wandelclub
Hanske de Krijger
Oudenaarde vzw

GEANNULEERD

wegens Corona-maatregelen