Een eigen organisatie !

Koppenbergtocht

Zaterdag 20 april 2019

Start info :

 

Parochiezaal Leupegem,

Sompelplein te Oudenaarde-Leupegem.

 

 

Met de wagen :

via de N60 Ronse-Oudenaarde-Gent

(startzaal is nabij het rond punt te Leupegem)

De marspijlen volgen

Afstanden :

 

Starturen :

 

 

Deelname :

 

 

 

Parcoursinfo :

4- 7 - 12 - 18 - 24 en 30 km

 

van 7u tot 15u

Aankomst dient bereikt te worden vóór 17u30

 

€ 1,50 voor clubleden

€ 2,00 voor niet-clubleden

Gratis voor kinderen onder de 12 jaar

 

Jurgen Vercouter - 0477 71 75 51

Lid worden ?

         Klik hier

Onze

Nieuwsbrief

in je mailbox ?

Klik hier

De 4 en 7 km tochten

zijn vlak en makkelijk bewandelbaar

en gaan niet over

de Koppenberg.

Als wandelaar mag de Koppenberg

je zeker niet afschrikken.

Ga op je eigen tempo naar

boven, stop enkele keren

onderweg en neem even de tijd

om het mooie landschap te bewonderen.

VERGEET NIET : 2e tocht van onze spaarkaartaktie.    Vraag uw spaarkaart !

Meer foto's van onze tochten : klik hier

Rustposten :

 

Parochiezaal Melden en voetbalkantine FC Maarkedal (Nukerke).

 

 

 

Parcoursbeschrijving :

 

Op zaterdag 20 april 2019 hebben we terug onze jaarlijkse Koppenbergtocht deze keer met start in de parochiezaal te Leupegem Oudenaarde.

 

Alle afstanden gaan richting de tunnel onder N60, daarna gaan de 4 km en de 6 km hieraf en wandelen richting de Meersbloem om dan via het natuurgebied het ‘t Spei terug te keren naar de startzaal. Voor de 4 km zit het er op, de 6 km heeft hier een ook rustpost om dan een lus te maken via Edelareberg en de Vlaamse Ardennendreef. Daar krijgen we een zicht van de Koppenberg, maar we hoeven hem zoals gewoonlijk op de kleine afstanden niet te beklimmen en keren terug naar de aankomstzaal.

 

Al de andere afstanden gaan na de splitsing van de 4 en de 6 km richting de Koppenberg, we gaan eerst naar het onderbos, daar zien we de blauwe boshyacinten bloeien. Hier gaat de 12 km ons verlaten en gaan via de Mariakapel richting de rustpost in Melden.

De grotere afstanden gaan via het onderbos en het koppenbergbos richting de Korte keer, deze heuvel wordt regelmatig opgenomen in de wielerklassiekers die hier regelmatig voorbij komen.

 

Boven op de heuvel hebben deze afstanden hun rustpost in de voetbalkantine van Maarkedal, daarna gaan de 24 km en de 30 km voor een lus richting het Cabernol. De 30 km gaat verder naar Zulzeke (deelgemeente van Kluisbergen) en komt via het Leo Pironpad terug om dan samen met de 24 km een rust te houden in de kantine van Maarkedal.

 

Na deze rust gaan we samen met de 18 km naar het Spijkerbos, ook hier kunnen we terug volop genieten van de bloei van de boshyacinten in dit wel mooie maar niet zo gekend bos van de Vlaamse Ardennen.

 

We gaan nu ook via het pittoreske Zulzeke richting Melden. In de verte zien we de Koppenberg. Na de rustpost in Melden gaan we dan de beklimming aan van deze legendarische heuvel waar de renners in de Ronde van Vlaanderen op zwoegen. Maar wij doen het in ons tempo en genieten ondertussen van het uitzicht. Eenmaal boven gaan we terug via het Koppenbergbos en gaan we dan nog via het pad naast de Maarkebeek naar de aankomstzaal in Leupegem Oudenaarde.

 

 

 

Wandelblad :

 

Hieronder vind je het wandelblad terug, om mee te nemen op de tocht, met alle nuttige info.

Wandelclub
Hanske de Krijger
Oudenaarde vzw